Ungdomar samlades på Kulturkarnevalen i Borgå

Senaste veckoslut ordnades Kulturkarnevalen i Borgå. Stämningen var på topp då hundratals unga från olika delar av Svenskfinland strålade samman för att fira karnevalens 20-årsjubileum.

Labbet i streetdans uppträder på karnevalsfesten.
Östnyland
16.11.2022 14:36
Karnevalen invigdes festligt i Borgå idrottshall med bland annat dansuppträdande av en dansgrupp från Konstfabrikens dansskola och en historisk kavalkad. 
Nicolina Blomander från Borgå stads ungdomsfullmäktige hälsade deltagarna välkomna. Det bjöds också på en spektakulär eldshow utanför Lyceiparkens skola.
Under dagarna hade ungdomarna valt ett labb, som de ville fördjupa sig i. Utbudet var stort då det fanns 23 olika labb inom olika konstformer att välja, bland annat olika dansstilar, fäktning, graffiti, smyckedesign, musikproduktion och sjöjungfrusim. Karnevalen avlutades med en karnevalsfest med smakprov från varje labb.
– Vi är väldigt nöjda med arrangemangen och tacksamma för samarbetet med Borgå stad, säger producenten Eva-Helén Ahlberg. Det var en glädje att få träffa alla ungdomar och efter två år få ordna karnevalen stor och live igen.
Kulturkarnevalens syfte är att sammanföra unga från olika regioner i Svenskfinland och ledorden är respekt och ödmjukhet. Kommentarerna om karnevalen berättar att evenemanget är viktigt: Det bästa med Kulturkarnevalen är alla människor, gemenskapen och allt man lär sig, Det bästa är att se hur alla fick sån glädje och självsäkerhet då de uppträdde av publiken.

ANDRA LÄSER