Inflammerande mat, blåljus och stillasittande - hälsocoachen vet var skon klämmer

Fenomenet coaching formligen blomstrar i samhället och efterfrågan och utbud bara växer. Vi träffar hälsocoachen Sara Smeds och frågar vad det är vi är på jakt efter då vi söker oss till en coach, och varför vi gör det: ”Vi mår uselt idag, mycket värre än vad vi anar”. Och kunderna, ja de håller med.

Seidi Hakala, till vänster, har tagit hjälp av hälsocoahen Sara Smeds, till höger. En viktig del av kursen handlar om att få pli på ens sömnrutiner.
Fredrika Lindellfredrika.lindell@ostnyland.fi
29.03.2023 11:08
Lever du enligt devisen ”allt eller inget”, är du trött på jojobantning, längtar du efter en snällare inställning till dig själv? De här frågorna dök upp i Seidi Hakalas flöde på sociala medier då hon satt och skrollade på telefonen en dag i maj i fjol.
– Frågorna träffade en öm punkt hos mig, det är just sådana här saker som jag kämpat med hela livet: jag tar mycket stress över förväntningar som jag upplever att både samhället och sociala medier ställer på mig. Då jag inte kan leva upp till dem så plågas jag av dåligt samvete.
Hakala kom till insikt: hon ville inte leva resten av sitt liv i samma banor, så hon anmälde sig till Sara Smeds hälsocoach-kurs.

ANDRA LÄSER