Cawiar rockar loss med inbjudna gäster

ROCKKÖR. Cawiar bjuder in till en helkväll i popens, rockens och finnhitsens tecken. På lördag brakar det loss tillsammans med gästande kören Hiiden Laulu. Bild: Studio Lindell

Rockkören Cawiar ställer till med svängig höstkonsert på Bygdeborg i helgen. Sällskap får man av blandkören Hiiden Laulu som också kör med en poprockig repertoar.

Cawiar feat. Hiiden Laulu heter lördagens helkväll i popens, rockens och finnhitsens tecken. Konserten är en fortsättning på körsamarbetet mellan Cawiar och kören Hiiden Laulu som har sin bas i Nummela.

Gemensamt för de båda blandade körerna är en repertoar där tyngdpunkten ligger på popmusik och rock'n'roll, och tillsammans har man cirka 60 korister. Senast gästade Borgåkören Nummela, där man samlades till två konserter, och nu är det alltså dags för returvisit.

Möjligtvis får publiken också höra Queens maffiga låt We will rock you – den sjöng körerna senast med gemensamma krafter, till åhörarnas stora förtjusning. På Bygdeborg backas körerna upp av ett husband bestående av Leona Silberstein på piano, Sebastian Nordman på gitarr, Dan Rönnbacka på bas och Joakim Silberstein på trummor. Resultatet blir en fartfylld konsertkväll.

Cawiar grundades 2006 och leds av Camilla Wikstén-Rönnbacka. Hiiden Laulu har sjungit redan i fyrtio års tid, här fungerar Aino-Maria Ollikainen som körledare.

Konserten på Bygdeborg i Jackarby ordnas lördagen den 21 september klockan 18. Biljetterna kostar 25 euro och kan bokas i förköp via samapork@gmail.com eller per telefon på 044–231 0489. Biljettantalet är begränsat, finns det biljetter kvar säljs de kontant vid dörren med start klockan 17 på konsertdagen.

Mer läsning