Carita Schröder föreslås bli ny grundtrygghetsdirektör i Lovisa

När stadsstyrelsen i Lovisa möts på måndag finns bara en kandidat kvar för posten som grundtrygghetsdirektör. Det är Carita Schröder som nu är verkställande direktör för Kungsvägens arbetshälsa i Borgå.

Tjänsten som grundtrygghetsdirektör i Lovisa söktes av sju personer inom utsatt tid. Av dem kallades fyra personer till intervju och därefter två till individuell bedömning. Efter de fortsatta förhandlingarna med sökandena tog den ena sökanden tillbaka sin ansökan.

Stadsstyrelsen väntas nu föreslå för stadsfullmäktige, som möts nästa gång 13 december, att Carita Schröder som är magister i hälsovetenskaper väljs till tjänsten.

Den tidigare grundtrygghetsdirektören i Lovisa Carola Klawér gick i pension i slutet av oktober efter att ha haft tjänsten som grundtrygghetsdirektör sedan första mars 2012.

Förvaltningsdirektör Kristina Lönnfors som berett ärendet för stadsstyrelsen är glad över att tjänsten nu kan besättas.

– Vi hoppas att Carita Schröder kan ta emot tjänsten så snabbt som möjligt, säger hon och räknar med att det blir senast i mars, beroende på eventuella besvär.

Grundtrygghetsdirektören i Lovisa har en lön på 5 679,79 i månaden. När Schröder valts har hon en prövotid på sex månader.

Mer läsning