Carita kommer att sätta sin prägel på Nya Östis

NY CHEFREDAKTÖR. Carita Liljendahl blir ny chefredaktör på Nya Östis den första augusti. Bild: Alexandra Karlsson

Den nya chefredaktören för tidningen Nya Östis, Carita Liljendahl, vågar se ljust på framtiden. Kim Wahlroos lämnar över den sista juli.

– Jag hade inte åtagit mig uppdraget om jag inte varit säker på att tidningen har ett fungerande koncept, säger Carita Liljendahl som efter tidningens styrelsemöte på onsdagen fick beskedet att det är hon som får ta över ansvaret för skutan efter Kim Wahlroos.

Liljendal fungerar sedan slutet av 2017 som redaktionschef på tidningen.

Vaktombytet sker den 1 augusti.

– Men det betyder inte att Kimmen lämnar oss. Han har lovat medverka bland annat med kåserier och att avlasta vid behov.

– Före den första augusti finns det också mycket nytt för mig att lära. Jag har varit insatt i en del av Kimmens uppgifter redan tidigare men det finns en mängd praktiska detaljer som jag ännu ska lära mig.

Carita Liljendal vill ännu inte i det här skedet gå ut med någon egentlig programförklaring.

– Jag har många idéer som jag så småningom ska föra till våra redaktionsmöten. Allt ska förankras i våra medarbetare. Men visst känns det bra när jag nu på ett nytt sätt kan ta egna avgöranden.

– Och det betyder inte att jag på något sätt skulle vara missnöjd med Kimmen. Utan Kimmen hade den här tidningen aldrig sett dagens ljus. Vi har många gånger konstaterat att pionjärerna inte visste vad de gav sig in i. Om de hade vetat hade de inte alls börjat.

I dag har Nya Östis en trogen prenumerantskara, och en medarbetarkår med över 20 ivriga skribenter.

Läs mer om Carita Liljendahls tankar om framtiden i tisdagens Östnyland.

Mer läsning