Östnyländska konstnärer ställer ut i Moskva

Fyra finländska konstnärer deltar i biennalen för nutidskonst i Moskva i november. Av dem kommer två, Åsa Hellman och Pekka Paikkari, från Östnyland.

KOLLAGE. Uppe t.v. Kirsit Kivivirtas reliefer på glaciärtema, uppe till höger Johanna Rytkölä skulptur om vattenanvändning i hemmet och nertill Åsa Hellmans kantarellskulpturer och Pekka Paikkaris relief. Konstnärerna deltar i biennalen för nutidskonst i Moskva som inleds nästa vecka.
02.11.2017 16:15
Utställningen Finite Resources på Stroganov Akademins Tunnel Galleri i Moskva bjuder på ett brett upplägg av finländsk och rysk keramik. Temat för biennalen för nutidskonst tangerar jordens begränsade naturresurser, och de finländska konstnärernas verk handlar om vatten och vattnets betydelse för naturen och människan.
Borgåkeramikern Åsa Hellman deltar med stora kantarellskulpturer som berättar om vattnets betydelse för våra skogar. Sibboskulptören Pekka Paikkaris reliefer associerar å sin sida till öknar och uttorkar, sprucken jord. Utöver Hellman och Paikkari deltar Kirsi Kivivirta och Johanna Rytkölä i Moskva-biennalen.
Biennalen för nutidskonst, som pågår den 7–22 november, ordnas i höst för sjunde gången i ordningen. Kurator för utställningen är Elena Yudina som leder Stroganov Akademins keramikavdelning.

ANDRA LÄSER