Över 7 000 väljare litar på Heikki Vestman

Östnyland har en ny riksdagsledamot i Heikki Vestman, Saml. Vestman, som är fullmäktigeordförande i Sibbo, fick över 7 000 röster och knep med marginal en plats i riksdagen.

RIKSDAGSLEDAMOT. Heikki Vestman gjorde ett dunderval och kom in i riksdagen med över 7 000 röster.
Det är en glad och lite omtumlad Heikki Vestman som svarar i telefon från sin valvaka. Än är inte alla röster räknade, men det står klart att valkampanjen lyckades – över förväntad.
– Jag är otroligt tacksam över det enorma förtroendet jag fått. Jag är också överraskad över antalet röster, säger Vestman.
I och med Heikki Vestmans dunderval bor två riksdagsledamöter i Sibbo. Hjallis Harkimo, Liike nyt, kom också in i riksdagen.
Vestman tror att en orsak till att så många valde att ge honom sin röst beror på att han har ett klart budskap.
– Det är två saker som folk har fört fram under kampanjen. Den ena är att folk vill veta vad man står för och vilka mål man vill uppnå. Det andra är att de vill att grunden i samhället ska fungera, det ska löna sig att arbeta, säger Vestman.
Heikki Vestman har fört en synlig och omfattande kampanj. Den har kostat en hel del även om han inte vill säga hur mycket.
– Företagare har stött min kampanj och det ligger ett budskap i att de har stött mig. Det ska löna sig att vara företagare, säger Vestman.
Han är ganska överväldigad över valresultatet.
– Jag vill tacka alla som stött mig och som röstat, men också hela teamet som jobbat hårt för att jag skulle bli vald.
Vestman har marknadsfört sig i både tryckt medfia och i etermedierna, men han vill speciellt lyfta fram social media som kommunikationskanal till väljarna.
– Social media är en lätt kanal för väljarna att ta kontakt med en kandidat, och också en bra kanal för att få ut sitt eget budskap.