Litet intresse för nya bussturer i Lovisa – ”Folk är bekväma av sig”

Skolelever och studerande är de grupper som har haft mest glädje av de nya bussturerna mellan Lovisa och Borgå. Övriga resenärer verkar inte vilja sätta sig på bussen i någon större grad.

Bussbolaget Håkan Eriksson Transport Ab började köra några nya turer mellan Lovisa och Borgå på hösten. Men det är främst elever och studeranden som åker med dem.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
20.12.2022 06:34
I höstas sattes fler bussturer in på linjen mellan Borgå och Lovisa. I nuläget kör över tjugo bussturer från Lovisa till Borgå och ungefär lika många i motsatt riktning under vardagarna. Den första turen körs vid 6-tiden och den sista vid tiotiden på kvällen. Så bra har situationen inte varit på länge och de nya turerna är ett resultat av förhandlingar mellan Lovisa stad och Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland.
Jonna Uski som är kollektivtrafikexpert vid NTM-centralen säger att initiativet om att förbättra kollektivtrafiken kom från Lovisa stad.
– Vi förhandlade om vad som kunde göras, ordnade en konkurrensutsättning och de nya turerna började köra i augusti, sammanfattar hon.