”Jag tänker mer på ljuset än på mörkret” – Francesca Mascitti Lindh ställer ut på Grand

Den stora keramikkonstnären Francesca Mascitti Lindh bor i Borgå, och nu får också andra Borgåbor se hennes nyare verk. Den prisbelönta och mångsidiga konstnären ställer ut i Kulturhuset Grand i mars.

Unik utställning som handlar om glädje. Keramikkonstnären Francesca Mascitti Lindh ställer ut på Kulturhuset Grand hela mars.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
06.03.2023 14:07 UPPDATERAD 06.03.2023 18:53
Tre av verken på keramikkonstnären Francesca Mascitti Lindhs utställning på Kulturhuset Grand var försedda med en liten röd prick när vernissagen började – de var redan sålda. Mascitti Lindhs verk finns på flera av världens stora museer och hon har haft individuella utställningar och deltagit i gemensamma utställningar över hela världen. Men aldrig tidigare i Borgå – förutom i det egna galleriet som konstnären avstod från för några år sedan.
Utställningen Livets glädje är öppen fram till den 30 mars på Grand. Och namnet är väl valt – glädje är det första ord man tänker på när man träffar konstnären.
– Det finns så mycket negativt i livet, men man måste försöka vara positiv. För mig kan livets glädje också vara att kunna jobba, säger Francesca Macitti Lind som fyllde 90 år 2021. 

ANDRA LÄSER