Ingen finalplats men värdefulla upplevelser för Akilles

För första gången sedan 2018 kommer Akilles bandyherrar att inte medverka i finska cupens final. Grönvitt inledde den inhemska tävlingssäsongen med två förluster och en snygg seger i cupens gruppspel i Uleåborg där Akilles spelar ligapremiär om knappa två veckor.

Rolf Larsson i farten mot cupfinalklara Narukerä. Arkivbild.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
30.10.2022 17:47
De som följt med Akilles bandyherrar under de senaste åren har vant sig vid finaler, finaler och lite mer finaler, vare sig det handlar om ligaspel eller finska cupen. Guldmedaljer har bärgats hem till Borgå i imponerande stil.
Säsongen 2022-23 är utgångsläget väldigt annorlunda. Laget har förnyats och föryngrats rejält och slår ur underläge i stället för att vara guldfavorit. Att det inte blev en femte final i följd i finska cupen är därför ingen överraskning.
Akilles saldo i cupens gruppspel uppe i Uleåborg var två förluster och en seger. I premiären på fredag kväll tog Akilles in ett 0–4-underläge men föll bittert med 4–5 mot HIFK. Narukerä, som knep den första cupfinalplatsen, var på lördag bättre med siffrorna 4–1 men i den sista matchen fick Akilles fira genom solklara 8–1 över OLS.