Luciakandidat nummer 2 - Venla Keurulainen

Valet av Östnylands lucia pågår för fullt och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna. Venla Keurulainen har kandidatnummer 2.

Luciakandidat Venla Keurulainen.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 10:30 UPPDATERAD 23.11.2022 18:26

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Venla Keurulainen är 18 år, går i Brändö gymnasium och bor i Box i Sibbo. Hon har uppträtt med sång på jul- och vårfester i skolan och på studentdimissioner. De senaste tio åren har hon också spelat klarinett på musikinstitutet. Till familjen hör mamma och lillebror samt mammas man med fyra barn. Som vuxen vill Venla bli veterinär. Hon beskriver sig som snäll, empatisk och motiverad.

Varför vill du bli lucia?

– Redan som liten minns jag glädjen i allas ansikten då lucia träder fram i sin fina dräkt med sin havrekärve. Det skulle kännas fint om det var jag som spred den goda stämningen.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Venla Keurulainen.