Den 1 juni startar idrottssommaren

På måndag kväll gick regeringen ut med besked om hur coronarestriktionerna skulle stegvis lättas under kommande veckor. Enskilda idrottare, idrottsföreningar och övriga aktörer inom sporten väntade i spänning om och hur begränsningarna gällande offentliga sammankomster skulle förändras.

1 JUNI. Idrottssommaren har nu ett startdatum.
07.05.2020 15:30
Regeringens beslut är att fram till slutet av maj gäller fortsättningsvis begränsningen om att maximalt 10 personer får vistas i grupp. Från och med den 1 juni höjs det tillåtna antalet till 50 personer.
Efter det får exempelvis idrottstävlingar ordnas igen, men då under specialarrangemang där hygien och antalet närkontakter hålls kontrollerade. Utomhusidrottsplatser öppnas redan innan det, och från och med den 14 maj är det åter möjligt att träna utomhus runtom i hela landet. Inomhusanläggningar såsom simhallar kan öppnas från och med den 1 juni.
Regeringens besked underlättar också stort olika juniorföreningars verksamhet. Bland annat fotbollsföreningen FC Futura Juniorit (FCFJ) hör till de föreningar som nu kan sätta stora växeln i och styra mot en ny – om än något oviss – säsong.

ANDRA LÄSER