Byggmässan lockade tusentals besökare

EVENEMANG. Raksa-mässan lockade till sig stora besökarmängder på veckoslutet. Bild: Anni Wahlström

Under förra veckoslutet ordnades byggmässan Raksa för första gången i Borgås Uusimaa-arena. Intresset för mässan var stort, och redan på lördagen drog den omkring 3 000 besökare.

Parkeringen är fullpackad med bilar då ungefär 2 000 människor kom till mässan på söndagen den 31 mars. Trots att arenans kapacitet är liten i jämförelse med arenorna i Helsingfors har utställarna placerat sig så att utrymmet känns avsevärt mycket större.

– Raksa-mässor har inte ordnats i Borgå på flera år och dessutom är inträdet till mässan gratis, säger en av arrangörerna, Toni Nyström, då Östnyland frågar honom varför han tror att intresset för mässan varit så stort.

Mässans besökare hade möjlighet att lyssna på paneldiskussioner, föredrag samt bekanta sig med en samling av olika tjänster, butiker, företag och produkter. På mässan kunde besökarna även ta sig tillfället att prata med några riksdagsvalskandidater.

Alla gillade inte ändå att byggande och politik blandades ihop. ÖN kontaktades efteråt av personer som störts riktigt ordentligt av den här kombinationen och gått ut.

– Trots att byggmässan ägde rum i ett så litet utrymme var uppsättningen mycket mångsidig och mässan var välgjord, konstaterar besökaren Tuula Hiekkavirta när hon med en nöjd min lämnar mässan.

Även Tarja Nuutinen tyckte att samlingen av olika tjänster och produkter var mångsidig. På mässan fanns allt från mögelhundar och glasskiosker till maskinuthyrare och inrednings tjänster. Trots att man kanske vid första ögonkastet skulle kunna tro att mässan bara är till för byggintresserade män är könsfördelningen på mässan jämn.

– Här finns även mycket som också kvinnor kan vara intresserade av, säger Nuutinen.

Byggmässan ordnades av TT-Tuulet Kustannus och TIDmedia. Allt som allt drog mässan till sig 5 000 besökare som fick ta del material och program som cirka 100 utställare bidrog med.

Mer läsning