Butchers försvarsklippa Karbin: "Inget är ännu avgjort"

TUNG FÖRLUST. Sebastian Karbin (mitten) var missnöjd över förlusten i hemmapremiären mot Royals som orsakade att Butchers halkade ner till en fjärdeplats i tabellen. Bild: Tommi Willberg

Efter tre raka bortasegrar blev det två förluster i följd för Butchers som föll i sin hemmapremiär mot Royals på tillfälliga hemmaplanen i Hammars. Ligans fyra topplag har redan ryckt i från i kampen om semifinalplatserna men enligt Butchers Sebastian Karbin ska man ännu inte dra förhastade slutsatser vad det kommer till playoffkampen.

Grundserien i Lönnligan har snart kommit halvvägs och då man kollar på serietabellen ser man en klar uppdelning. De fyra topplagen har vinnande facit och klart positiv målskillnad medan lagen på placeringarna fem, sex och sju redan halkat efter efter några riktigt brutala storförluster.

Butchers som inledde med fyra raka bortamatcher vann över bottentrion med klara siffror: 35–7 mot Saints, 38–0 mot Trojans och 31–0 mot Crocodiles.

Känns det som att de fyra slutspelsplatserna är avgjorda redan, Butchers linebacker Sebastian Karbin?

– Nä. Alla lag spelar två gånger mot varandra. Efter midsommaren börjar snart en ny omgång. Det är några lag som bytt quarterback och fått nya spelare. Man ska inte dela ut slutspelsplatserna ännu.

I lördags spelade Butchers sin första hemmamatch i sommar. Det blev en tung förlust mor rivalen Royals med siffrorna 14–19 på Hammarsplan, som funkar som hemmaplan tills Centralidrottsplan renovering slutförts. Förlusten var Butchers andra i följd då förra veckans första match mot mästarfavoriten Roosters slutade i Helsingforslagets seger.

– Det här var en tung match. Det har med vädret att göra. Vi borde ha vunnit, vi hade chanserna. Det var en tung förlust. Vi tränade dåligt under veckan och vi kom inte med rätt attityd till matchen. Det var många grejer som gick fel, säger Karbin.

Han ger inga bortförklaringar. Oavsett var man spelar skall man kunna ta de här viktiga matcherna, menar den erfarna försvarsklippan.

– Vi väntar på att komma hem (till Centralidrottsplan). Det här var inte riktigt en hemmamatch, men det går att spela här också. Vi hade hemmapublikens stöd.

Bra försvarsspel

Butchers avslutar den första halvan av grundserien mot säsongens utropstecken, Tavastehusklubben Huskies borta den 1 juli. Trots förlusterna mot Roosters och Royals anser Karbin att säsongen hittills varit skaplig.

– Vi har en bra grupp spelare. Vi har ett bra försvar som funkar. Men man vinner inte matcher bara med ett bra försvar. Anfallet och försvare måste spela ihop, mot Royals lyckades vi inte med det, säger Karbin.