Brådskande att reparera ishallen

STÄNGD. Ishallen i Kokon försattes i användningsförbud i början av juni på grund brister i de bärande konstruktionerna. Bild: Kristoffer Åberg

De bärande konstruktionerna i Kokon ishall ska repareras enligt en så snabb tidtabell som möjligt. Målet är att hallen kan öppnas igen under hösten, informerar Borgå stad.

En åtgärd som staden tar till är att förbättra faciliteterna i Ungdomsishallen. Tack vare en ny rink kommer utrustningen i Ungdomsishallen att vara på samma nivå som i den större hallen. Leveranstiden för den nya rinken är i början av augusti och som det ser ut nu kan Ungdomsishallen öppna under veckoslutet 10–11 augusti.

– Den nya rinken gör att Hunters representationslag kan spela sina matcher i hallen och rinken förbättrar säkerheten för alla användare, säger chefen för stadens idrottstjänster Per Högström i ett pressmeddelande.

En plan för reparationerna av ishallens bärande konstruktioner är beställd och planerna blir klara i juni. Också samarbetet med entreprenören har inletts.

– Reparationen förs framåt som brådskande och målet är att öppna hallen under hösten. En noggrannare uppskattning om tidtabellen görs när vi känner till reparationsmetoden och vilka material som behövs, säger lokalitetsdirektör Börje Boström i pressmeddelandet.

Reparationen handlar om att stöda de bärande konstruktionerna, andra förbättringar planeras inte i det här skedet.

Representanter för föreningarna som använder ishallen och stadens idrottstjänster diskuterade läget på måndagen.

– Att ishallen är ur bruk är en stor smäll för alla föreningar och nu letar man efter istider för hösten i andra kommuner. Den brådskande renoveringen, införskaffningen av den nya rinken och inledandet av projektet med att utveckla idrottsparken i Kokon ses ändå som positiva saker, säger Högström

Mer läsning