Bottennapp för Botnia i Borgå

Akilles tog en förväntad seger mot Helsingforslaget Botnia på bollplanen på lördagen. Botnia som endast har vunnit två matcher denna säsong hade inte mycket att komma med i matchen som slutade 10-3 till hemmalaget.

Akilles-Botnia 10-3 (5-1)

Akilles var tippad att inte ha några problem att vinna lördagens match mot Botnia, som ligger i den nedre delen av tabellen. Direkt från början låg Akilles hårt på Botnia och man gav inte bortalaget tid alls att göra något med bollen.

Akilles anfall funkade bra direkt från start och redan efter fyra minuter stod det 2-0 på resultattavlan. Båda målen gjordes av Rasmus Lindqvist, det senare av dem från straffpunkten. Botnias första utvisning kom redan i den andra spelminuten i samband med Akilles första mål. Då var det Samuli Sakko som blev utvisad i tio minuter för slashing.

Efter den hårda starten drog Akilles lite ner på tempot, men skapade ändå många chanser medan Botnia hade svårigheter att slippa över till anfallszon. I den 24:e spelminuten lyckades Akilles igen trycka in bollen bakom Botniamålvakten Joonas Kankkunen. Botnia svarade dock snabbt på Akilles mål och direkt i nästa anfall lyckades Tomi Herranen sätta spelredskapet i mål efter ett fint framspel av Tuukka Penttinen.

Första halvleken bjöd ännu på två mål av Akilles och då var det Juuso Johansson och Andreas Flinck som lyckades framför mål. Akilles och Botnia drog båda på sig två utvisningar per lag efter utvisningen som kom i början av matchen.

Andra halvleken fortsatte som den första hade slutat med att Akilles lyckades skapa massor med chanser medan Botnia egentligen inte åstadkom något alls. Botniamålvakten Joonas Kankkunen hade fullt upp med att rädda men Akilles lyckades att sätta bollen i mål fem gånger även i den andra halvleken. Botnia utnyttjade dock alla chanser man skapade och lyckades göra mål två gånger under andra halvleken.

– Vi var lite stressade i dag och anföll kanske lite för snabbt. De gjorde sedan att vi åkte på kontringar.

Vi klarade inte heller riktigt av att hålla kontroll på Botnia heller genom hela matchen så vi kan nog inte vara helt nöjda med spelet, trots att resultatet var bra, sade Rasmus Lindqvist som gjorde tre mål och passade ett av Akilles sammanlagda tio.

I både Akilles och Botnias trupper fanns det många juniorer med. Bland annat Akilles 16-åriga Akseli Laakkonen och Botnias 14-åriga Rasmus Ruusunen fick speltid i matchen.

Nästa helg är en superhelg i bandyligan då de tre främsta lagen drabbar samman på bollplanen i Borgå. På lördagen kommer serieledarna Veiterä till Borgå och på söndagen möter Akilles JPS.

– Nästa veckoslut måste vi spela mycket mera försvarsinriktat och satsa på att kontra, vi kan inte ge Veiterä och JPS lika många öppna chanser som Botnia hade idag, sade Lindqvist om matcherna nästa veckoslut.