Borgåtillverkaren Freja Marines nya Kingcruiser bäst på båtmässan

LYCKAD. ÖN åkte på en provtur med nya Kingcruisern på hösten. Bild: Kristoffer Åberg

– Det känns fint att få bekräftelse för att man lyckats, säger företagare Jan Gustafson.

Onsdagen var en spännande dag för båttillverkarna på årets båtmässa i Helsingfors. Vid middagstid var tävlingsjuryn bestående av fem båtproffs redo att utse mässans bästa båt i tre kategorier.

I klassen "Weekender or Commuter Boats", det vill säga veckosluts- och förbindelsebåtar, gick segern till Borgåföretaget Freja Marines nya flaggskepp TG-7.9 Kingcruiser. Man kan säga att modellen är splitterny, för båten premiärvisades på Helsingfors Flytande båtmässa på hösten i fjol.

DIPLOM. Företagare Jan Gustafson räknar med att priset ger försäljningen en puff. "Mässans bästa båt" är en titel som ger båtköparna tilltro till modellen. Bild: Freja Marine

Företagare Jan Gustafson säger att utmärkelsen har en stor betydelse just för att modellen är så ny.

– Många känner ju redan till TG-båtarna men då det handlar om en helt ny modell finns det ännu inte så många erfarenheter av den. Därför ser kunderna det som en klar signal då en jury bestående av experter utser den till bästa båt i sin kategori.

Enligt prismotiveringarna har Kingcruisern den största hytten i sin storleksklass med gott om sittplatser och förvaringsutrymme. Uppdelningen av utrymmet i fören mellan en minikajuta och passage beskrevs som en modig och fungerande lösning.

Kunderna det som en klar signal då en jury bestående av experter utser modellen till bästa båt i sin kategori.

Juryn konstaterade också att den rekommenderade motoreffekten för modellen är berömligt måttlig vilket bidrar till den mycket konkurrenskraftiga prissättningen och gör helheten mycket lockande.

Freja Marine har även tidigare haft framgång på båtmässan. TG Alfa valdes till årets båt i klassen motorbåtar på båtmässan 2009.

tradition-och-innovation-mots-i-freja-marines-nya-flaggskepp

Mer läsning