Borgåkille tecknade finaste vargen

VINNANDE BIDRAG. Med detta konstverk segrade Borgåpojken Leevi Kaasinen i Luonto-Liittos vargteckningstävling. Bild: Okänd

Åttaåriga Leevi Kaasinens konstverk "Varg", har segrat i Luonto-Liittos nationella vargteckningstävling i åldersklassen 6-9 år. Nioåriga Venla Antikainens vargarbete fick hedersomnämnande. Också hon är från Borgå.

Luonto-Liitto jobbar bland annat för att skydda vargen i Finland och har också en egen varggrupp. I höstas ordnades en vargteckningstävling för barn. Totalt 627 unga konstnärer från hela landet engagerades och även konstskolan i Borgå skickade in bidrag. Nu är tävlingen alltså avgjord.

Tävlingens bästa bidrag är utställda i Bibliotek 10 vid Elielplatsen 2 G i Helsingfors fram till den 2 mars och dit kan alla intresserade ta sig för att bekanta sig med de fina teckningarna.

Konstnärerna Samuli Heimonen, Rosa Liksom och Nora Helsinki var domare i vargteckningstävlingen. De valde ut 20 konstverk för själva expon och tyckte att standarden var gväldigt hög. Tävlingsklasserna var tre, under 6 år, 6-9 år och 10-12 år.

Domarna fascinerades av Leevi Kaasinens varg för att han ritat konturerna så skickligt. Också konstnärens färgval fick beröm.