Borgådagarna avslutas med tango

ARRANGÖRER. Päivi Honkasalo, Vesa Väänänen, Susanne Dahlqvist och Dennis Punnonen är med och arrangerar Tangoevenemanget. Bild: Kristoffer Åberg

På lördag kväll kommer tangotoner att ljuda över Borgå. Utanför Konstfabriken bjuder ett antal erfarna sångare tillsammans med ett storband på en repertoar bestående av främst tango- och latinomusik.

Päivi Honkaniemi, som är en av de drivande krafterna bakom evenemanget berättar att Tangons Charm-evenemanget egentligen är en ny variant av den gamla traditionen med torgdanser. Nu vill man i samband Borgådagarna återuppliva traditionen, och Konstfabriken kommer nu att stå värd för evenemanget som ska locka till sig tango- och dansintresserade östnylänningar till vad som sägs vara södra Finlands största evenemang i sitt slag. Honkaniemi berättar att evenemanget ordnas utanför Konstfabriken, där en stor scen monteras upp. Skulle vädret inte tillåta dans och umgänge utomhus, har man även förberett med servering och försäljning i restaurangen.

– Meningen är att man fritt ska kunna röra sig både på inomhus och utomhus. De som vill dansa kan göra det, och de som enbart vill lyssna på musiken kan göra det, säger Päivi Honkaniemi

Konserten fungerar som en avslutning av Borgådagarna. Restaurang Vitriini kommer att stå för kvällens servering, som kommer att bestå av drycker samt mat i streetfoodstil. 

Erfarna artister

Angelika Klas, Mari Palo, Jyrki Anttila, Mika Pohjonen, Juha Hostikka och Hannu Lehtonen kommer att stå för sången under kvällen. Päivi Honkaniemi berättar att artisterna som uppträder på konserten är erfarna sångare – de har dessutom samarbetat tidigare inom andra produktioner, och även uppträtt på evenemang i Konstfabrikens regi. Arriba! Big Band med 18 musiker, under ledning av Kimmo Leppälä, kommer att stå för musiken. Förutom tango kommer man även att bjuda på några jazz- och latinostycken.

Biljetter till konserten går att köpa vid Konstfabrikens infodisk samt över nätet.

Mer läsning