Borgåbo vidare i The Voice of Finland

VIDARE. Borgåtjejen Sarina Kettunen charmade alla fyra domare sångtävlingen The Voice of Finland. Nu tävlar hon vidare i Toni Wirtanens team. Bild: Jannike Back

Sarina Kettunen, 28, övertygade coacharna i sångtävlingen The Voice of Finland och fick alla fyra stolar att vända sig då det första avsnittet sändes i teve i fredags.

– Ge järnet!

Det var kompisens hälsning till Borgåbon Sarina Kettunen när hon skulle kliva upp på Konstfabrikens scen inför rösten avgör-momentet i den åttonde säsongen av The Voice of Finland.

Sarina tog kompisen på orden.

Låtvalet kom sig av att Sarina Kettunen beundrar stora kvinnliga artister, och hon tog sig an inget mindre än Aretha Franklins stora låt (You make me feel like) a natural woman och gjorde låten med bravur. Hemmaplansfavören behövdes inte – Redrama, Anna Puu, Apulantas Toni Wirtanen och Olli Lindholm föll för Sarina Kettunens raspiga, stora röst och de positiva kommentarerna hade ingen ände.

– Du gjorde den här låten väldigt intressant. Det har gjorts miljontals coverversioner på det här, men din version var verkligen originell, sade Anna Puu.

– Din version var fantastisk, kompade Redrama som också gillade Sarina Kettunens Aretha-tolkning.

Toni Wirtanen var ändå den som drog det längsta strået och fick Sarina som en av de kommande fjorton sångarna i sitt team.

– Jag har alltid älskat om man hör en konstnärlig själ i någons röst. Det hör man i din och nu vill jag att du kommer med i mitt team. Vi skalar bort krusidullerna, tar fram konsten och sedan får vi dig att blomma.

– Du är en tuff brud, det här blir kul, sade Wirtanen.

The Voice of Finland fortsätter på fredag klockan 20 på Nelonen. Då fortsätter rösten avgör-avsnitten som i sin helhet spelats in på Konstfabriken. Sammanlagt hörs över hundra sångare i den här delen av tävlingen.

När teamen är klara fortsätter tävlingen på Logomo Åbo.