Borgåanställd gör vårdutredning om Östnyland

EVA STORGÅRDS. Utreder inte mer vårdreformen i Nyland. Bild: Marita Itävuori

Eva Storgårds namn har försvunnit från listan över utredare vid Nylands förbund.

För en dryg månad sedan publicerades nyheten att Eva Storgårds kommer att sköta utredningen inom Nylands förbund om hur vårdreformen inverkar på Östnyland och på den svenska vårdservicen.

Nu kan man på Nylands förbunds nätsidor läsa att det för tillfället inte finns någon tjänsteman som sköter den här delen av den nyländska utredningen.

– Vi på landskapsförbundet fick rätt så mycket respons på vår utnämning. Vi diskuterade frågan med den person vi hade valt och hon drog tillbaka sin ansökan, säger landskapsdirektör Ossi Savolainen på Nylands förbund.

Han berättar också att man efter det har varit i flitig kontakt med Borgå stad och att det nu finns en ny person på förslag för uppgiften. Namnet kan han inte avslöja eftersom beslutet ännu inte har fattats.

– Jag kan säga att det handlar om en person som nu jobbar för Borgå stad och som lämpar sig mycket väl för uppgiften, säger Savolainen. Utnämningen sker inom den närmaste framtiden och det är meningen att uppgiften besätts från och med den första december.

Brist på förtroende

Eva Storgårds verkade från slutet av april i år som tillförordnad grundtrygghetsdirektör i Lovisa, tills hon sades upp den 5 juli. Enligt Lovisa stads information hade de ledande tjänstemännen uttalat en brist på förtroende för Storgårds. Man hänvisar också till att det framkommit brister i ledarskap och kommunikation som gjorde att man ifrågasatte hennes förmåga att framgångsrikt leda grundtrygghetscentralen.

Storgårds har tidigare fått gå från en tjänst vid Kårkulla samkommun.