Borgå stad: "superveckoslut" kan orsaka parkeringsproblem i Kokon

BILAR. Borgå stad varnar för att det kan bli parkeringsproblem i Kokon. Bild: Arkiv / Kristoffer Åberg

Flera stora publik- och idrottsevenemang äger rum Vid Kokon idrottscentrum ordnas under veckoslutet. Det påverkar trafiken och parkeringen, varnar man från staden.

– Till området väntas flera tusen människor och därmed också stora mängder bilar. I Uusimaa Areena ordnas på veckoslutet byggmässan Raksa 2019, som pågår i två dagar. Till det avgiftsfria evenemanget väntas många mässbesökare under båda dagarna. Dessutom turneringarna i hallarna är stora och enskilda matcher samlar många tittare, säger Pasi Liitiäinen från idrottstjänsterna i pressmeddelandet från staden.

I ishallarna hålls en ishockeyturnering för juniorer under båda dagarna från tidig morgon till kväll. I Kokon ishall spelas också en kvalmatch mellan Hunters och Mestis under lördagskvällen med början från kl. 17. Till hallen väntas en stor publik.

I innebandyhallen Aurora hålls en turnering från lördagsmorgon till klockan 16 på eftermiddagen och efter det blir det playoff-matcher till sena kvällen.

Aurorahallen har på söndagen reserverats för playoff-matcher hela dagen.

Kokonhallen och Kokon konstgräs i området är också i normal användning för träning under veckoslutet.

Parkeringsplatserna vid idrottscentrum är begränsade. Trafikledarna hjälper besökarna att hitta lediga parkeringsplatser under veckoslutet. STaden påminner om att räddningsvägarna ska lämnas fria.

De som besöker ishallen styrs i första hand till parkeringsområdet mellan ishallen och Tolkisvägen. De som besöker byggmässan och innebandyhallen styrs i första hand till parkeringsområdena mellan Kokonhallen och ishallen samt parkeringsområdena för Uusimaa Areena.

I närheten vid Näse hälsovårdscentral och Pääskytien koulu finns mera parkeringsplatser som kan användas avgiftsfritt under veckoslutet.

– Vi önskar att alla följer trafikledningen i området. På så sätt säkerställer vi ett trevligt veckoslut för alla besökare. Om det är möjligt uppmuntrar vi människorna att ta sig till platsen till fots, med cykel eller buss samt utnyttja samåkning, säger Pasi Liitiäinen.

Mer läsning