Borgå Popfest kör i gång på torsdag

SOL OCH REGN. Förra åter Popfest firades i samma varierande väder som i år. Bild: Erika Lindström

I dag måndag inleddes ett fyradagars tufft projekt då Borgå Popfests jättetält, 30 x 80 meter, och festivalområdet börjar byggas. Evenemanget arrangeras för tredje gången.

I år har några justeringar på festivalområdet gjorts som ger en ännu större publik möjligheten att njuta av musiken inne i tältet. Även synligheten till scenen har förbättrats. Genom hela projektet finns lokala krafter med, allt från lokala arrangörer till enskilda lokala samarbetspartners.

– Vädret har den här sommaren varit väldigt varierat och vi vill garantera så många som möjligt chansen att njuta av musik i skydd för vädret i jättetältet. I år placeras scenen i kortändan av tältet, vilket frigör utrymme för publiken. Scenen kommer också att vara högre än förut, så vi säkerställer en bättre synlighet, berättar projektchef Joonas Rinne.

Torsdag 3.8 uppträder Pete Parkkonen, Michael Monroe och Haloo Helsinki!.

Fredag 4.8 uppträder Roope Salminen ja Koirat, Bo Kaspers Orkester och Kaija Koo.

Lördag 5.8 uppträder Ida Paul ja Kalle Lindroth, Jonne Aaron samt Eppu Normaali.

Lördag 5.8 ordnas även evenemanget JunnuPop utan åldersgräns, då uppträder vloggarna Lakko och Iina-Katariina, samt popsångaren Benjamin.

Biljetter från 38 euro (från 16 euro för JunnuPop).

Mer info: www.porvoopopfest.fi

Totalt sett jobbar närmare 200 personer med Borgå Popfest i mycket varierade uppgifter. Precis som Joonas Rinne, är många av dem från Borgå.

– Borgå är fullt av experter när det gäller att arrangera evenemang. Det är alltid fint att få vara med på något evenemang som ordnas i Borgå. Det har saknats ett stort musikevenemang i Borgå, och det om något är en relevant del av stadslivets sommar, vare sig man vill besöka det eller inte, säger Borgåbon Joonatan Hietanen, mannen bakom Borgå Popfests ljudreklam.

Popfesten kommer att vara intill S-market Näse på Vinnarvägen och därför är trafikarrangemangen annorlunda på området under den här veckan.