Bo på landet och blogga om det

SOMMARIDYLL. En röd stuga vid sjön är lockbetet för att få bloggare att bosätta sig en tid i Lappträsk. Stugan på bilden har ingen koppling till Lappträsk. Bild: Ksf Media

Lappträsk vill få synlighet, och bjuder in citybloggare att berätta om livet på landet.

Är du stadsbo som vill tillbringa sommaren i en röd stuga med egen strand i Lappträsk? Det är möjligt, men du måste också blogga eller vlogga aktivt om dina upplevelser.

Lappträsk kommun lockar med ett landsbygdsäventyr som ordnas för första gången. Avsikten är att ge kommunen synlighet och man hoppas att bloggarna berättar personligt hur det är att leva på landet.

Upp till tio personer ges möjligheten att bo mellan en vecka och en månad i Lappträskstuga, och man blir inbjuden att delta i den lokala gemenskapen genom hobbyer och verksamhet. Målet är att få en bättre bild av ett äkta liv på landet.

På frivilligarbetsdagen kan man till exempel spendera dagen med åldringar, på ungdomsgården, med flyktingar eller som kommundirektörens assistent.

Till de röda stugorna kan man söka för en vecka upp till en månad och de valda kan bo där tillsammans med sin familj. I valet betonas ansökandes motivation och vilja att genuint vara en del av gemenskapen och delta i verksamheten.

Bloggare och vloggare inom alla branscher är välkomna att söka. För att komma på fråga måste man ha fyllt 18 år. Ansökningstiden pågår till den 7 maj.

Mer läsning