Bistro Sinne övertar foajérestaurangen i Konstfabriken

NYTT KONTRAKT. Verstas lämnar Konstfabriken. Ett nytt avtal tecknades med Bistro Sinne på fredagen. Vd Susanne Dahlqvist och krögaren Kai Kallio ser ljust på nya samarbetsmöjligheter. Bild: May Wikström

Verstas slutar och blir Fabriken i Kai Kallios regi. Bättre med färre aktörer, enligt Konstfabrikens vd.

Bistro Sinne ska i fortsättningen även driva foajérestaurangen i Konstfabriken. Verstas har i samförstånd med Konstfabriken avslutat kontraktet, som på fredagen tecknade ett nytt samarbetsavtal med Bistro Sinnes ägare och krögare Kai Kallio.

– Vi har gått igenom saken och gemensamt kommit till att det blir lättare med en aktör mindre, kommenterar Susanne Dahlqvist, vd för Konstfabriken.

Kai Kallio säger att han är mycket förväntansfull över lösningen för sin del att den öppnar helt nya möjligheter för Sinne att utveckla och renodla sin verksamhet.

– Hittills har det ju varit någonslags konkurrenssituation som inte varit fruktbar vare sig för samarbetet eller de olika parterna ekonomiskt, säger han.

Fokus läggs särskilt på att utveckla cateringservicen. I konceptet ingår att Nordic Ravintolat Ab, som driver Bistro Sinne, har fått in Share Tastes and Events som ny aktieägare. Enligt Kallio finns det en outnyttjad potential för cateringevents, till exempel bröllop och förbeställda företagsmiddagar för stora grupper. Dem kan Sinne inte i det här läget serva i takt med efterfrågan, eftersom utrymmena är begränsade och beställd catering inverkar på den dagliga servicen till andra matgäster.

– Jag har samarbetat med Share Tastes också tidigare och vi såg här att det fanns gemensamma intressen. De har sakkunskap när det gäller stora evenemang och kommer in med välkommen axelstyrka, säger Kai Kallio.

Bistro Sinne är ett rätt litet utrymme, som inte till exempel sväljer stora grupper som önskar cateringservering. I och med det nya avtalet har Kallio pötsligt nu över 400 platser plus ytterligare nästan 200 terrassplatser enbart i Verstas restaurang på bottenvåningen – och totalt 2000 utskänkningsplatser med hela Konstfabrikens utrymmen inberäknade.

MÖRKLAGD RESTAURANG. Det var stängt och mörkt på Verstas i fredags. Kanresta Ab avslutar samarbetet med Konstfabriken. Bild: May Wikström

Lunchserveringen ska också fortsätta. Kai Kallio betonar att de som vant sig att äta på Verstas inte ska mista sitt lunchställe. Serveringen fortsätter redan nu på måndag, trots att den nya restaurangen inte har öppnat. Samtidigt har han visioner om hur Sinnes matfilosofi också ska synas i den nya Fabrikens lunch och talar bland annat om "Borgås bästa salladsbord".

– Vi vill lyfta standarden på lunchen och satsa på grönsaker framför protein, och också medvetandegöra frågor som handlar om att minska matsvinnet, säger han.

Mer läsning