Bidrag föreslås för ishallen i Nickby

Sibbo Ishall Ab hoppas på att kunna köpa en ny ismaskin så fort som möjligt. Bild: Kristoffer Åberg

Bolaget Sibbo Ishall Ab har gått miste om nästan 120 000 euro i intäkter då coronapandemin satte stopp för skridskoåkandet i hallen.

I slutet av april lämnade hallbolaget in en ansökan om ett bidrag på 50 000 euro till kommunen. Med pengarna har bolaget för avsikt att köpa en ny ismaskin. Den nuvarande ismaskinen är från år 2013 och både batterierna och själva maskinen börjar vara slutslitna. Hallbolaget skriver i sin ansökan att ismaskinen redan nu använts i två år efter att det ursprungliga serviceavtalet och garantitiden löpt ut.

Coronapandemin har också ställt till det för hallbolagets ekonomi. Mellan den 17.3.2020 och 30.4.2021 har så gott som alla istider ställts in. Det har lett till att hallbolaget gått miste om inkomster på 88 000 euro 2020 och ytterligare ungefär 30 000 euro i år.

Enligt bolaget skulle det vara viktigt att man får tillgång till en ny ismaskin senast på sommaren innan den nya säsongen börjar.

Kommunstyrelsen i Sibbo behandlar ansökningen i kväll, den 10 maj, och enligt förslaget beviljas hallbolaget det ansökta stödet.