Bicca Olin ställer upp i EU-valet för De gröna

Bicca Olin ställer upp för De gröna i riksdagsvalet. Foto: De gröna Bild:

På lördagen publicerade De gröna namnen på flera kandidater i Europaparlamentsvalet. Bicca Olin ställer också upp riksdagsvalet.

En av EU-gruppens två toppkandidater (Spitzenkandidat) Bas Eickhout från Nederländerna var på plats då De gröna offentliggjorde flera kandidater i EU-valet.

– Kampen mot klimatförändringen mobiliserar folk mer än någonsin tidigare. Valet i maj är en möjlighet för oss att förändra Europa, säger Eickhout i ett pressmeddelande.

Finlands svenska skolungdomsförbunds ordförande Bicca Olin ställer upp i EU-valet. Hon ställer också upp i riksdagsvalet för De gröna.

EU måste representera folket och jag ställer upp för att också de ungas röst ska höras i EU.

– Allt fler frågor är globala och det krävs lösningar utanför Finlands gränser. EU måste representera folket och jag ställer upp för att också de ungas röst ska höras i EU, säger Olin i pressmeddelandet.

Riksdagsledamöterna Hanna Halmeenpää och Olli-Poika Parviainen ställer upp i EU-valet. Parviainen säger ändå att riksdagsvalet kommer i första hand.

Sameli Sivonen, ordförande för partiets ungdomsförbund, och Pedersörebon Thomas Snellman, som har grundat reko-handeln i Finland, ställer också upp i valet.

Mer läsning