Berusad personal firade valborg på Sibborestaurang

BLÖT KVÄLL När polisen kom på plats hittades tre berusade personer på krogen. En av dem hörde till personalen. Bild: Kristoffer Åberg

Valborgsaftonen slutade med att den anställda på restaurangen Star Cafe i Sibbostrand drack sig berusad. Polisen fick rycka in efter en anmälan från en privatperson.

Valborgsaftonen blev en blöt historia på restaurangen Star Cafe i Sibbostrand. En privatperson tog kontakt med polisen efter att ha sett personalen i berusat tillstånd och restaurangens dörrar på vid gavel. Dessutom uppgav personen att alkohol burits ut från restaurangen. Kriminalkommissarie Leif Malmberg från polisinrättningen i Östra Nyland berättar att polisen fann tre personer i baren då de kom på plats. Alla tre var berusade.

– Det var oklart vem som hörde till personalen men till slut uppgav en av dem att hen arbetade på restaurangen. Personen i fråga blåste (i polisens alkometer) och polisen kunde konstatera att hen var mycket berusad, säger Malmberg.

Dörrarna stod öppna

Restaurangens vd Johanna Harkimo kan bekräfta att hon befann sig på restaurangen under Valborgsaftonen, men hon nekar till att hon skulle ha varit berusad eller att baren skulle ha varit öppen under kvällen.

– Baren var stängd, jag stängde klockan 18 den kvällen och hade inga kunder mera. Det var jag och mina två kompisar som umgicks.

I anmälan framgår det inte att baren skulle ha varit stängd, utan dörrarna verkar ha stått öppna.

Enligt Harkimo är det frågan om ett stort missförstånd, och hon uppger att hon varit i kontakt med Regionförvaltningsverket.

– Allting är utrett och vi kommer inte att straffas för det.

Harkimo säger också att ingen alkohol bars ut ur baren.

Kriminalkommissarie Leif Malmberg uppger att personen som kontaktade polisen på Valborgsaftonen sade att dörren till baren var öppen.

– I anmälan framgår det inte att baren skulle ha varit stängd, utan dörrarna verkar ha stått öppna.

Polisen fick situationen under kontroll och Regionförvaltningsverket tar över utredningen, eftersom restaurangen eventuellt kan ha brutit mot alkohollagstiftningen. Baren är nu stängd.

Ett allvarligt brott

Tiina Kaisto är utredare på Regionförvaltningsverket och ansvarig för fallet. Hon bekräftar att Regionförvaltningsverket fick en anmälan av polisen om vad som pågått i restaurangen.

– Det är ett ganska allvarligt brott om den enda arbetstagaren på plats i en bar är berusad, säger hon.

Regionförvaltningsverket ska höra både polisen och den personen som innehar utskänkningstillståndet i restaurangen. Därefter kan Regionförvaltningsverket ge ett uttalande.

– Vi kan ge en anmärkning, en varning, tillfälligt frånta utskänkningstillståndet eller frånta utskänkningstillståndet permanent.

Tiina Kaisto kan inte säga vad hurudant straff restaurangen kommer att få innan utredningen är klar.