Benita Backas-Andersson ger ut ny bok – temat är borrelios

SALDO. Upplevelser av den fästingburna sjukdomen borrelios är temat för Lovisaförfattaren Benita Backas-Anderssons tredje bok, en kortroman. Bild:

Lovisabon Benita Backas-Andersson är aktuell med sin tredje bok. Saldo heter boken där hon lyfter fram upplevelser av sjukdomen borrelios.

Fästingburna sjukdomar ökar hela tiden i vårt land och berör allt fler människor. Det är bakgrunden till att Benita Backas-Andersson valt att ge ut en bok med borrelios som tema. Saldo är titeln på kortromanen där hon beskriver hur det kan vara att leva med borrelia.

Backas- Andersson har tidigare gett ut Med respekt – en bok om den sista resan som kom för två år sedan och debutboken När rädslan vilar från år 2014. Precis som i sina tidigare böcker har hon valt ett svårt ämne, och med ett kort och koncentrerat skrivsätt försöker hon ge också de svåra en vacker inramning.

Saldo omfattar prosa, dikter och brev och finns till salu i bokhandlar och i näthandeln.

Benita Backas-Andersson är gäst i Lovisa Bokcafé lördagen den 19 oktober klockan 11.30 på Restaurang Kapellet. Då har intresserade möjlighet att höra mera om hennes senaste bok. Med Saldo vill hon påminna om vikten av att leva i stunden, också om man är sjuk och hoppas på att tillfriskna.

Benita Backas-Andersson deltar också i Helsingfors Bokmässa den 25–26 oktober. För mera information se www.benitabackas-andersson.com.

Mer läsning