Belöna alla Borgåbor, inte bara stadens anställda

Det finns säkert många med bra idéer om hur man kan glädja oss vanliga Borgåbor. Också vi förtjänar att belönas.

Borgås ekonomi gick på plus under coronaåret 2020 och staden vill belöna sina anställda med en ledig dag eller 100 euro i aktivitetssedlar. Varför, är min fråga. Då coronan slog till och simhallen stängde, barnen blev på distansundervisning och idrottsarenor har stängt för den stora allmänheten valde staden att inte permittera sina anställda. Varför i herrans namn då?

Barnen åt inte i skolan eller smutsade inte ner klassrum, ingen simmade i simhallen, vuxna har inte fått sporta i hallar på hur länge som helst så vad har alla anställda gjort under den här tiden då mångas uppgifter har inte funnits? Vanliga företag, restauranger, barer etcetera, permitterade sin personal då det inte fanns jobb åt dem. Många har dessutom varit permitterade i ett år redan, det är en lång tid. Det känns som om staden använder våra skattepengar fel och dessutom skulle överskottet ha kunnat vara bra mycket större om man gjort som privata företag.

Skulle inte de här överloppspengarna kunna användas att gagna stadens alla invånare. Vi har också haft det tungt under det här året och vi har skött oss bra då smittspridningen inte varit av samma kaliber som i huvudstadsregionen. Munskydd hör till vardagen, social distans kommer naturligt nu för tiden och likaså användning av handdesinfektionsmedel.

Här är några tips. Många har kärv ekonomi då inkomsten har fallit bort så kanske de kunde få hjälp. Ordna vaccinering också på veckoslut för nu är det många som arbetar och har svårt att få tider att gå ihop. Eller varför inte ordna något trevligt jippo med musik, mat och nöje. Det finns säkert många med bra idéer om hur man kan glädja oss vanliga Borgåbor. Också vi förtjänar att belönas.

Johanna Blomqvist Borgå