Försvunnen person hittades med hjälp av drönare i Sibbo

Under förra veckan stötte polisen på en del fartdårar i trafiken. Man hittade också en försvunnen person i Nickby.

Drönare används av både polisen och räddningsväsendet.
Östnyland
23.11.2022 09:48
Östra Nylands polisinrättning berättar igen om en bråd vecka i ett pressmeddelande.
I Sibbo hittade polisen en försvunnen person i Nickby med hjälp av en drönare. I pressmeddelandet skriver man att att den demenssjuka personen hade lämnat sitt hem och anmälts försvunnen, varefter polisen tog till en drönare för att underlätta i sökoperationen.
"Personen hittades i terrängen och kunde räddas av en patrull. Omständigheterna var svåra eftersom det redan var mörkt när personen hittades. Drönare har visat sig vara ypperliga verktyg också i andra uppdrag än att hitta försvunna personer", säger kommissarie Max Eriksson i pressmeddelandet.
På fredagen, den 18.11, stötte man på en bilist som körde 129 km/h på Lovisavägen i Borgå, där begränsningen är 80. Föraren misstänks nu för äventyrande av trafiksäkerheten. Lite tidigare samma dag stötte man på en förare som körde 154 km/h på motorvägen i Lovisa. Också den föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.
I Sibbo grep polisen två män på Varggränd på lördagskvällen. Klockan var ungefär 22 när männen påträffades med en släpvagn som tidigare hade anmälts stulen i Lahtis.
"Också fordonet som männen körde, som släpvagnen var kopplad till, ger fog för brottsmisstanke. Misstanken gäller fordonets oklara ägarförhållande och dess falska registernummer", säger kriminalkommissarie Freddie Cederlund i pressmeddelandet.
Man har också fått in rapporter om stulna cyklar mitt under skoldagen. En Jopo stals på Näse Skolgatan på fredagen. En annan cykel stals ungefär samtidigt från Lyceiparkens skolas gård. I det senare fallet uppger polisen både märke och ramnummer: Nakamura Freeway 28, NK150259. 
Nästa natt vandaliserade någon ett omklädningsrum i Sibbo och passade på att stjäla tre hjälmar.
På ett allmänt plan skriver polisinrättningen att man hade totalt 1 917 uppdrag under veckan, alltså lite färre än föregående veckas drygt 2 000. De flesta uppdragen äger rum under veckosluten.

ANDRA LÄSER