Antimilitaristisk utställning på Almska Gården

Utställningen 100% Civil kommer att hålla öppet under två stora fredssammankomster, Lovisa Fredsforum och Baltic Glory 2019. Den är en del av programmet under Trans Folk Final Destination.

DEMONSTRATION. Utställningens affisch föreställer en gatudemonstration utanför arméns regionalkontor i S:t Petersburg. Kvinnorna försöker skriva in sina babyer i armén under den ryska arméns dag. På den ursprungliga banderollen stod texten "Ge oss kött".
Utställningen, i vilken deltar 18 konstnärer från sex länder, syftar till att ifrågasätta och kritisera krig i modern tid, och i alla tider. Att skambelägga krig, vilka framstår som ännu mer absurda i tider av accelererande klimatförändringar. Att skambelägga företag som tillverkar och exporterar vapen. Att skambelägga militärövningar liksom planer att köpa nya missiler. Vi letar efter alternativ till våld.
Utställningen består av bland annat reproduktioner, målningar, grafik, texter, posters, kollage och videor.
Den antimilitaristiska utställningen 100 % CIVIL visas på Almska Gården i Lovisa fram till den 18.8. Adressen är Brandensteinsgatan 3 och utställningen är öppen alla dagar mellan klockan 12 och 17.