Båtliga härjade i Sibbo – polisen har gripit flera ungdomar

LIGA. Flera båtägare i Sibbo har under de senast veckorna råkat illa ut när en tjuvliga bland annat brutit sig in i båtar, stulit diverse egendom samt sysslat med ofog. Nu har Östra Nylands polisinrättning kunnat gripa flera ungdomar som misstänkta för brotten. Bild: Ksf-arkiv/ristoffer Åberg

Polisen har under de senaste veckorna fått in anmälningar om otaliga båtinbrott i Söderkulla, Gumbostrand och småbåtshamnen i Spjutsund. Nu har polisen gripit flera utsocknes ungdomar som misstänks bland annat för stöld och skadegörelse.

Båtägare runtom i Sibbo har fått egendom stulen eller förstörd efter ungdomarnas framfart. Så sent som förra veckan tände båtligan på en brygga i småbåtshamnen i Söderkulla, och 5–6 meter brygga brann upp. Förövarna bröt sig också olovligt in i flera av båtarna, hade sönder fönster och lås samt rotade igenom egendomen ombord.

Enligt kriminalkommissarie Jyri Hiltunen på Östra Nylands polisinrättning har båtligan, som även opererat i Gumbostrand och Spjutsund, också bränt en båt samt stulit egendom, alkohol samt bränsle. Förutom att de gått åt bryggor och båtar har ligan även gjort ofog på hamnområdena, bland annat på bilar som stått parkerade i närheten av bryggorna.

Ungdomarna har även skjutit på bilarna med luftgevär, de har slängt stenar på bilarna samt brutit sig in fordonen och stulit diverse egendom. Enligt polisen har egendom skadats för tusentals euro.

Polisen meddelade i dag, fredag, att man gripit flera utsocknes ungdomar med anledning av brottsvågen i Sibbo, och fallet utreds nu bland annat som stöld, försök till stöld och skadegörelse.

Mer läsning