Barnvänligt sagoäventyr i Topeliussalen

BARNVÄNLIGT. Bröderna Grimms klassiska saga om Hans och Greta har i händerna på Barnens Estrad formats till ett fartfyllt sagoäventyr för familjens minsta. I rollerna ses Catrine Krusberg (t.v.) och Ellen Paulig som också skrivit pjäsen. Bild: Martin Karlsson

Barnen Estrad är tillbaka med en ny föreställning med den yngsta publiken som målgrupp. Teatergruppen gästspelar i Toepliussalen i Nickby med pjäsen Hans och Greta – ett barnvänligt sagoäventyr.

Hans och Greta – ett barnvänligt sagoäventyr är skriven av Catrine Krusberg och Ellen Paulig, som också står på scen. Pjäsen är en ny version av den klassiska sagan och finns i en svenskspråkig och en finskspråkig version. I Barnens Estrads tappning finns pepparkakshuset och häxan kvar, men de skrämmande elementen är bortplockade och pjäsen är rolig, fartfylld och barnvänlig. Bland annat spelas berättelsen med hjälp av clowner.

Pjäsen om Hans och Greta hade premiär i början av mars och turnerar nu runtom i Svenskfinland. Sammanlagt ges runt trettio föreställningar, varav den största delen är svenskspråkiga men också några finskspråkiga föreställningar får plats i kalendern.

Lördagen den 23 april står Sibbo och närmare bestämt Topeliussalen i Nickby i tur att får besök av Barnens Estrad. Klockan 10.30 ges det barnvänliga sagoäventyret på svenska och klockan 12 på finska. Pjäsen räcker cirka 35 minuter och lämpar sig för barn i åldern 2 till 9. ÖN

Teatergruppen har turnerat med barnteater i Svenskfinland sedan 2009.

Har under årens lopp hunnit ge långt över

300

föreställningar av Mamma Mu och Kråkan, Mamma Mu och Kråkan firar jul, Alfons och Mållgan och Mästerkatten i stövlar.

Våren 2016 turnerar Barnens Estrad med nyskrivna pjäsen Hans och Greta – ett barnvänligt sagoäventyr.

Mer läsning