Barnkultur i fokus på Grand

HÖGTIDLIGT. Kulturföreningen Grands vice ordförande Leena Stolzmann och Grands verksamhetsledare Nadina Vihinen hade glädjen att officiellt öppna kulturrummet Lilla Luckan på Grands bottenplan. Bild: Charlotta Eriksson

Kulturföreningen Grand satsar på barnkultur i större utsträckning än tidigare. Lilla Luckan öppnades i fredags och har barn och barnfamiljer som målgrupp.

Lilla Luckan är en lättillgänglig plats för barn och deras familjer och rent fysiskt finns den på bottenvåningen i Kulturhuset Grand. På Lilla Luckan kommer det att arrangeras kulturevenemang för barn, unga och barnfamiljer samt för professionella som arbetar med barn och unga.

Lilla Luckans program består av bland annat verkstäder kring konstutställningarna på Grand samt kring barnteater och konserter. Lilla Luckan erbjuder även barnböcker och pedagogiskt material kring böckerna till daghem.

Invigningen i fredags skedde under högtidliga omständigheter med välkomsttal av Kulturföreningen Grands vice ordförande Leena Stolzmann. Musikinstitutets elever framförde en trumvirvel och innan Grands verksamhetsledare Nadina Vihinen kunde klippa av det röda bandet.

För mer information om utrymmet och verksamheten, kontakta barnkulturkoordinator Charlotta Eriksson, tfn 040–727 4683 eller charlotta.eriksson@luckan.fi. ÖN