Barnens favoritbjörn fyller trettio

FIRAR. Riitta Korpelas Ti-Ti Nalle med familj firar trettio med en landsomfattande konsertturné. Bild:

Riitta Korpelas älskade nallebjörn Ti-Ti Nalle fyller trettio och firar med besked. Det vankas jubileumsturné med över hundra orter på schemat.

Riitta Korpela beskrivs ofta som något av en barnkulturens pionjär i Finland. Så har hennes Ti-Ti Nalle och hennes björnfamilj roat finländska barn redan i trettio års tid. Den omtyckta nallen har gjort musik – och sålt med än 1 miljon skivor – uppträtt på konserter, agerat i Lilla Tvåan på teve och lämpligt till jubileet utkommer en sagobok om den sympatiska björnfamiljens liv, Ti-Ti Nallen suuri Satukirja.

Med start den 10 februari åker Korpela och hennes nallar ut på landsomfattande turné för att fira Ti Ti-nalles trettioåriga historia. Det blir sammanlagt över hundra konserter under våren där musikpedagogiken, som är en av björnfigurens centrala budskap, kommer fram. Den 24 mars gästar turnén Konserthuset i Kotka.

Ti-Ti Nalle har en kär plats också i hjärtat hos många Borgåbor. I och med att Riitta Korpela bodde här i många år finns det ett stort antal Borgåbarn som på olika sätt engagerats bland annat i musikprojekten kring "björnindustrin". Det fanns planer på att grunda ett Ti-Ti Nalle-hus i Borgå men nallecentret förverkligades i Ikalis år 2001.