Bagarstugan förvandlas till julbod

JULMYS. Bagarstugan i Liljendal förvandlas till julbod för en dryg vecka. Här kan man fynda allt från praktfulla julblommor till handgjorda klappar och välsmakande bakverk. Bild:

Den omtyckta Liljendaltraditionen med julbod i stallet i Sävträsk får i år fortsättning i större skala på andra sidan vägen. Nu blir Bagarstugan julstuga med stort J.

Julblommor, bakade godsaker, hantverk, popup-café. Med start i morgon förvandlas Bagarstugan i Liljendal till ett forum för julstämning. Traditionen med julbod i byn under veckorna fram till jul fortsätter, men i större skala.

– Julstugan fyller tre stora rum i Bagarstugan, säger Susanne Wahlroos som hållit i trådarna för julmyset under de senaste tre år åren. Det blev för trångt på i stallet så vi hyrde in oss på andra sidan vägen i stället.

Ledordet för julstugan är lokalt och många av traktens hejare på att baka, hantverkare och konstnärer har hakat på. I Bagarstugan hittas till exempel stickade sockor, glasprodukter och keramik att fynda för julklappssäcken. Förstås handlar det också om julblommor, bland annat om julstjärnor och hyacinter i olika färger.

Officiellt öppnar julboden i Liljendal fredagen den 16 december och därefter håller man öppet varje dag fram till julafton. Bagarstugan är öppen alla dagar klockan 10-18, på julafton klockan 9-12. ÖN

Mer läsning