Albin vill åka terränghjuling

Fredagens auktion på Bjurböle sommartorg till förmån för femårige Albin Backman var en framgång. Själv har han redan planer på vad han ska göra när han kommer tillbaka till Finland.

LOCKADE MÅNGA. Det tog lite över två timmar att auktionera ut de närmare 130 objekten som donerats till auktionen.
Oskar Skogberg
22.08.2016 10:40
Protonbehandlingarna Albin Backman genomgår i Tyskland på grund av sin cancer är nu inne på sista veckan. Kårchef Patrick Nyholm på Wessö FBK, som ordnade auktionen tillsammans med Wessö UF, säger att Albin verkar må rätt bra med tanke på omständigheterna.
– Under auktionen fick vi en kort hälsning från honom via Messenger och han berättade att han vill köra med sin terränghjuling när han kommer hem. Föräldrarna deltog också och de är väldigt rörda över det stöd de fått av Vessö- och Borgåborna, säger Nyholm.
Han uppskattar att 400–500 människor var med under auktionen och med tanke på att intäkterna steg till drygt 11 000 euro verkar deltagarna ha tagit till sig mäklare Johan Wikstens inledningsord: han sade att buden den här gången ges med hjärtat och inte med plånboken.
– Sandlassen gick ungefär till marknadspris men till exempel potatisen och yllesockorna drog in förhållandevis mycket pengar. Tre par yllesockor kostade 50 euro och någon ropade in tio kilo potatis för 80 euro. Om det skulle vara normalpris skulle bönderna säkert vara nöjda, säger Nyholm.
Auktionsintäkterna kommer att stå till familjen Backmans förfogande i något skede under hösten.
– Vi kommer troligen att skapa en fond men vi har inte kommit så långt ännu. Vi ska inte ordna någon överräckningsfest utan sköta det hela på ett diskret sätt. Familjen ska få lugn och ro, vi har redan rört om tillräckligt i deras vardag.