På tisdag upphör restriktionerna - simhallen och konditionssalarna öppnas igen

I Borgå stads inomhusmotionslokaler betyder det att till exempel simhallen och idrottshallens konditionssal samt omklädningsrummen i friluftsbadet i Kokon öppnas igen.

Snart blir det liv i simhallen igen.
31.01.2022 13:01
Regionförvaltningsverket i Södra Finland (RFV) har meddelat att man upphäver beslutet om stängning av inomhuslokaler från och med tisdagen den 1 februari. Från början av februari kan alltså alla lokaler som varit stängda på grund av RFV:s tidigare bestämmelse öppnas igen.
Även Motionslandet för barn-evenemangen kan inledas i Kokonhallen och Kantelehuset. Enligt beslutet kan också hobbyverksamheten för vuxna fortsätta inomhus.
– Det här är ett lättande besked till vuxna och alla de som har varit tvungna att pausa sina hobbyer. Men samtidigt är det mycket viktigt att var och en fortfarande kommer ihåg att bära sitt ansvar, undviker kontakter om hen har symptom eller är exponerad, använder munskydd i offentliga inomhuslokaler och kommer ihåg god handhygien, så att man inte behöver återinföra dessa restriktioner, säger bildningsdirektör Sari Gustafsson.
Coronapass kommer inte att tas i bruk och mängden besökare kommer knappast att begränsas.
– Mängden besökare i till exempel simhallen har inte varit så värst stor under coronatiden. Det lär inte bli någon rusning nu heller, säger Gustafsson.
Också lokaler som staden har hyrt till utomstående aktörer för hobby- och rekreationsverksamhet och möten kan hyras från och med den 1 februari.
RFV kommer också att lindra gällande restriktionsbeslutet så att tillställningar inomhus för högst 50 personer med sittplats tillåts.

Närundervisning på medborgarinstitutet

Undervisnings- och kulturministeriets rekommendation om distansundervisning i det fria bildningsarbetet, grundläggande utbildning för vuxna och grundläggande konstundervisning för vuxna upphör den 31 januari.
Det betyder att närundervisningen i Borgå medborgarinstitut påbörjas. En del av undervisningen fortsätter ändå som hybrid- och distansundervisning. Medborgarinstitutet informerar sina studerande om vad som gäller på de olika kurserna.

ANDRA LÄSER