Kulturprogrammet på ÖN fortsätter: Nu är det dags för påskkonsert!

Det finlandssvenska kulturprogrammet på Östnyland fortsätter. I kväll kan du se en exklusiv påskkonsert i videon nedan. I påskkonserten medverkar Kristoffer Streng, Charlotta Kerbs, Helene Nyberg, Therese Karlsson och Margaretha Nordqvist. På piano ser vi Mikael Svarvar och Stefan Jansson.

Konserten är bandad i Munsala kyrka.

Följande konsert kan du se här på Ostnyland.fi den 11 april. Då blir det dansbandskväll. Den 18 april är temat jazz, visor och folkmusik. Konsertserien avslutas den 16 maj med en önskekonsert.

Projekt i coronatider

Kvällens konsert är en fortsättning på Svenska pensionärsförbundets virtuella kulturprogram under coronatider. Projektet som inleddes med talkshowen "Nämen hej! Är det du?!" och som sändes fyra söndagar i rad med start den 28 februari fortsätter nu med fyra konserter och en avslutande önskekonsert. Projektet har kunnat förverkligas tack vare de stipendiemedel som tilldelats Svenska pensionärsförbundet. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under coronakrisen. Bidraget är avsett att stärka frilansande konstnärers och kulturarbetares sysselsättning samtidigt som det gynnar många äldre personer.

Alla delar av kulturprogrammet publiceras på www.spfpension.fi, på de finlandssvenska tidningarnas webbplatser och kan också ses på finlandssvenska närtevekanaler.

ANDRA LÄSER