A cappellagruppen The Real Group avslutar sin Finlandsturné på Kulturhuset Grand – ”Det är en riktig wow-upplevelse”

Lördagen den 18 mars bjuds Borgåborna på vokalmusik i världsklass.

The Real Groups nuvarande medlemmar är Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker, Axel Berntzon och Daniele Dees.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
15.03.2023 16:21
A capellagruppen The Real Group, som är baserade i Sverige, uppträder i fem städer i Finland under den här veckan. Turnén började i Helsingfors på tisdagen och när ÖN når gruppen per telefon befinner de sig på motorvägen i riktning Åbo där de ska uppträda på onsdagskvällen.
Sedan bär turnén vidare norrut, till Vasa och Jakobstad, innan den avslutas på Grand i Borgå.
Ingen av gruppens nuvarande medlemmar har besökt Borgå förut, men det finns vissa föreställningar.
– Vi uppträdde i Karis i fjol, som är en stad där det finns många svensktalande, och jag har samma intryck av Borgå. Det känns som att vara på hemmaplan, säger The Real Groups basstämma Daniele Dees.
Gruppens nuvarande uppsättning, som består av Daniele Dees, Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker och Axel Berntzon, har hunnit uppträda tillsammans i ett år.
– Tisdagens uppträdande i Alexandersteatern i Helsingfors påminde mig om vår första gig med den här uppsättningen. Publiken var underbar – stämningen var mäktig, säger Dees.

Vad kan man vänta sig när ni uppträder?

– Jag tror att många blir överraskade över hur bred vår repertoar är trots att vi endast använder våra röster. Det handlar om en fin upplevelse som visar en annan sida av musiken, säger Dees.
Det undertecknar också Niklas Rosström, som är hjärnan bakom gruppens Finlandsturné.
– När jag såg dem uppträda i Karis på hösten – det var en riktig wow-upplevelse. Då visste jag att vi måste få hit dem på turné. Första uppträdandet i Helsingfors blev en riktig succé. Känslan var euforisk, säger Rossström.
Mer information om lördagens uppträdande hittar du på Kulturhuset Grands webbsidor.

The Real Group

Världskänd a capellagrupp från Sverige.
Gruppen har gjort turné över hela världen sedan den grundades 1984.
The Real Group sjöng till exempel vid öppningsceremonin under VM i fotboll i Sydkorea och Japan 2002.
Gruppen har producerat 24 album och uppträtt i över 2 800 konserter kring hela världen.
Gruppens nuvarande medlemmar är Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker, Axel Berntzon och Daniele Dees, med ljudteknikern Sanna Nordlander.

ANDRA LÄSER