Walk in-vaccination i Lovisa på lördagen

Walk in-vaccinationen ordnas för invånare i Lovisa och Lappträsk i morgon lördag klockan 10–13 i busstationen på Mannerheimgatan.

I morgon lördag är det walk in-vaccinationen i Lovisa busstation på Mannerheimgatan.
13.08.2021 10:22 UPPDATERAD 13.08.2021 11:09
Personer som har fyllt 12 år kan komma utan tidsbeställning, både grundfriska samt de som på grund av sin sjukdom hör till en riskgrupp.
På walk in -vaccinationen kan du endast få första vaccinationsdosen, boostervaccinationer ges inte vid detta tillfälle.
Staden har reserverat 36 vaccindoser, och vaccinationerna ges i ankomstordning. Walk in–vaccinationerna avslutas när alla doser har använts. Vaccineringen sker med Modernas vaccin.

12–15-åringar vaccineras

Om man inte ar möjlighet att utnyttja lördagens walk-in Beställ i första hand tid via tidsbeställningstjänsten för Nylands kommuner, coronavaccinbokning.fi. Du kan även ringa numret 0444 555 360 vardagar klockan 8–16.
Lovisa och Lappträsk har utvidgat vaccineringen till att omfatta alla personer i åldern 12–15 år, både grundfriska personer samt personer som på grund av sin sjukdom hör till en riskgrupp.
Den minderåriga kan själv besluta om han eller hon ska vaccineras, om den yrkesutbildade person inom sjukvården som ger vaccinet anser att barnet eller den unga baserat på sin ålder och utvecklingsnivå kan besluta om sin vaccination. Det finns ingen åldersgräns i lagen för barns självbestämmanderätt, utan saken bedöms från fall till fall.
Om den unga inte själv vill eller kan besluta om sin coronavirusvaccination behövs samtycke från alla vårdnadshavare för att ge vaccinet.

ANDRA LÄSER