Östnyländska talanger intar Vasa

Årets Musik & Talang i Vasa inleds på torsdag och pågår helgen ut. Östnyland representeras av Lee Angel och av Mandys Nyckel med Borgåbördiga Amanda Henriksson i spetsen.

TALANG1. Musikarbetaren Amanda Henriksson från Borgå uppträder på årets Musik & Talang i Vasa tillsammans med sitt band Mandys Nyckel.
Vasa fylls med musik när Musik & Talang drar in i staden den 20-22 september. Programmet kommer med mångsidiga spelningar, intervjuer och föreläsningar med såväl inhemska som internationella namn. Deltar gör bland annat svenske Markus Krunegård, amerikanske Richard Smith och inhemska gruppen Iron Country Sisters.
Det blir konserter varje kväll på flera olika scener, och konsertutbudet med ett trettiotal artister är brett. Festivalen lyfter fram både nya talanger och redan etablerade musiker. Musik & och Talang är intressant också ur östnyländsk synvinkel.
Lee Angel uppträder på Kaffehuset, på scenen för sångare och låtskrivare fredagen den 21 september medan Mandys Nyckel med Borgåbon Amanda Henriksson i ledet intar Kulturskafferiet Ritz scen lördagen den 22 september. På Ritz uppträder även Carolina Wendelin och svenska jazzsångerskan Rigmor Gustafsson med trio.
Musik & Talang är indelad i en kongressdel och en konsert del och det finns två olika pass till salu. Väljer man festivalpasset kommer man in på alla konserter och med kongresspasset får man även tillgång till kongressdelen.
Nylänningar har möjlighet att åka gratis till och från Vasa med Musik & Talangs festivalbuss. För mera information se evenemangets webbplats på www.musiktalang.fi. ÖN