Vårdarna är lättade - men nu börjar det egentliga arbetet för att åtgärda vårdarbristen

Vårdarfacket Tehys lokalordförande i Borgå Marianne Bruce-Suomela är lättad över att vårdarna nu äntligen har ett arbetsavtal. Men bara bättre lön löser vårdarbristen. 

Fackavdelningen Tehys ordförande vid Borgå sjukhus Marianne Bruce-Suomela är lättad över att arbetskonflikten fått en lösning, men konstaterar att den utdragna processen lämnat djupa spår.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
05.10.2022 10:44
Vårdkonflikten har tagit slut - både vårdfacken Tehy och Super och arbetsgivarna inom kommun- och välfärdsområdena KT godkände på måndagskvällen riksförlikningsmannen Anu Sajavaaras medlingsbud. I och med det är alla stridsåtgärder över och det råder arbetsfred för vårdarna.
Marianne Bruce-Suomela som är ordförande för vårdfacket Tehys lokalavdelning vid Borgå sjukhus är lättad över att konflikten nu är slut.
– Jag jobbade kvällsskift när beskedet kom och det var lika bråttom som alltid på jobbet. Jag försökte ändå lyssnade till nyheterna med ena örat. Min första reaktion när jag hörde att medlingsbudet godkänts var spontan glädje, säger hon.
När hennes arbetsskift var över och hon satt på bussen hem fick hon tid för att läsa lite mera om det nyss godkända avtalet.
– När jag sedan läste vad de olika parterna skriver om förhandlingsresultatet och hur de presenterar avtalet blev jag mest förvirrad. Att alla tycker att de vunnit är förvirrande för alla, också för vårdarna. Nu ska jag försöka förstå vad avtalet egentligen innebär, säger Bruce-Suomela.

Löneförhöjning

Klart är att vårdarna får en löneökning på i genomsnitt drygt 17 procent på fem år. Den övriga kommunsektorn, som fick ett avtal i våras, får en löneökning på fem procent på fem år. En coronaersättning på 600 euro till de vårdare som jobbade under beredskapsvåren 2020 ingår också i avtalet.
– Det man nu tvistar om är varifrån de här pengarna kommer, om det är en regelrätt förhöjning eller en harmonisering av löner. Jag tror inte den vanliga vårdaren bryr sig ett dugg om vilken pott pengarna kommer ifrån, säger Bruce-Suomela. 

Är avtalet då bra eller dåligt för vårdarna?

– Jag måste sätta mig in i detaljerna innan jag vet säkert. Men en löneökning på 17 procent kan beskrivas som en rimlig lösning. Man får aldrig allt man ber om i en förhandling, säger Bruce-Suomela.

Vårdarbristen fortsätter

Lönen är ändå bara en del av orsakerna som under flera år lett till att vi har en akut vårdarbrist.
– Det här avtalet löser inte vårdarbristen, men kan vara ett startskott för en förbättring av förhållandena på arbetsplatserna. Nu behövs ett digert jobb för att förbättra arbetsförhållandena.
Marianne Bruce-Suomela konstaterar att det gäller praktiska saker som tillräckligt många vårdare, inga obesatta skift som gör att de som är på jobb får jobba dubbelt, mindre byråkrati under arbetsdagen och enklare adb-system.
– En vårdare ska veta att man kan ta sin paus under arbetsdagen, och att man något år kan få fira jul tillsammans med sin familj, sammanfattar hon.
Förhandlingarna mellan facken och arbetsgivarna har pågått sedan i vintras.
– Den här utdragna processen har lämnat djupa spår bland vårdarna, speciellt att motparten aldrig förstod hur stor belastningen på vårdarna har varit - i många år, säger Bruce-Suomela.
– Nu måste man se över strukturerna inom vården och se till så att man kan korrigera lönen i framtiden också utan tvister och stridsåtgärder.
Bruce-Suomela är tacksam över allt stöd av medmänniskor, patienter och anhöriga som vårdarna fått under kampen.
 Avtalet är i kraft till valborgsmässoafton 2025, liksom för hela kommunsektorn.

ANDRA LÄSER