Gatukonst i Lovisa huvudbibliotek under våren

Fram till den 21 april ställs fotografier av gatukonst från olika delar av världen ut i Lovisa huvudbibliotek.

14.03.2023 17:48
Gatukonstutställnigen Gatornas konst – fotografier av gatukonst från olika delar av världen pågår just nu i Lovisa huvudbibliotek.
Gatukonst är konst som pryder offentliga utrymmen och som ofta syns i gatubilden. Denna typ av konst kan man exempelvis se på elskåp, gatuskyltar och byggnadsväggar. Syftet med gatukonst kan vara samhällelig påverkan, men också att helt enkelt göra gatubilden vackrare.
Utställningen som finns på nedre våningen kan besökas under bibliotekets öppettider. Vid utställningen finns det böcker relaterade till gatukonst som man får låna. Det finns även möjlighet att själv bidra med konstverk.
Som ett komplement till utställningen är alla välkomna att prova på spraymålning under tre verkstäder i maj. Verkstäderna arrangeras på Lovisa medborgarinstituts gård i samarbete mellan Lovisa kultur- och ungdomstjänster, Lovisa stadsbibliotek och Lovisa medborgarinstitut.
Verkstäderna går av stapeln 3.5, 5.5 och 10.5 klockan 14.30-17.30. 
Man är välkommen att delta när som helst under den här tiden. Ingen tidigare erfarenhet krävs och verkstäderna passar alla åldrar. Barn som är yngre än 10 år kan delta i sällskap av en vuxen.
Som instruktör för verkstäderna fungerar konstnären och pedagogen Tuuli Huovila. Verkstäderna är gratis och kräver ingen förhandsanmälan, men vädret kan påverka verkstäderna, eftersom de hålls utomhus.

ANDRA LÄSER