Jeanette Broman: Mästare på att hitta ursäkter men nu får det vara nog

En gymägare som inte själv tränar, hur pinsamt är inte det? Dagens kolumnist förklarar varför det är si och så med den egna träningen.

18.04.2023 06:47
Det känns pinsamt och lite skamligt att så här som gymägare säga att jag inte hinner träna, fastän det ligger en gnutta sanning i det hela. Det handlar ju trots allt om att prioritera, något som jag ännu kan bli bättre på. Finns det vilja så finns det tid, resonerar jag.
Men det som gör det hela pinsamt är ju att jag spenderar största delen av min tid på ett gym. Hur är det då möjligt att jag inte lyckas hitta tiden att ta hand om mig själv och min egen kropp? Det tar ju liksom inte tid för mig att ta mig till gymmet och hem. Orsaker och ursäkter är många men att hitta på en lösning i stället för en massa ursäkter är inte alltid så lätt.
Min största orsak, förutom tiden, är mina knän och diagnosen chondromalaci i knäskålarna som jag fick för nästan 15 år sedan. Det är en sjukdom som gör att ledbrosket helt enkelt mjuknar och med tanke på broskets uppgift att fungera som stötdämpare så ser min framtid inte så lovande ut.

    ANDRA LÄSER