Polisen grep misstänkt beväpnade i Borgå – fallet går vidare till utredning

Polisen letade efter tre misstänkt beväpnade personer i Gammelbacka i Borgå på lördagskvällen. Vid 22-tiden var utryckningen över och flera personer gripna – polisen uppger inte hur många.

Flera patruller var på plats i Gammelbacka, här syns polisbilarna vid allaktivitetshuset och nära Peipon koulu.
Jennifer Snårbacka
18.04.2020 20:55 UPPDATERAD 19.04.2020 17:22
Östra Nylands polis fick på lördagen in en anmälan om en misstänkt beväpnad person som rörde sig på området runt ett köpcenter i Gammelbacka, Borgå.
– Anmälan om en misstänkt beväpnad person kom klockan 19.50. Det rör sig om tre misstänkt beväpnade personer som vi nu letar efter. Operationen är i gång och vi kan inte ge mer information i nuläget, sa poliskommissarie Olavi Merihaara till HBL efter klockan 20.30.
I Gammelbacka i Borgå grep polisen misstänkta beväpnade på lördagskvällen.
Senare uppgav polisen, vid 21-tiden, på Twitter att operationen pågick vid ett allaktivitetshus vid Centrumplatsen och att inga skott avfyrats.
Flera patruller var på plats och letade efter personerna i området. Allmänheten uppmanades hålla sig borta och polisen meddelade om hur situationen framskred på Twitter.
Vid 22.20 uppgav polisen att operationen var över och att arresteringar gjorts samt att en teknisk utredning utförts.
– Vi har gripit personerna och utfört en teknisk utredning om fallet. Det här var nog inte någon onödig utryckning, sa Merihaara till HBL efter att operationen tagit slut.
Fallet går nu vidare till utredning.
Iltalehti var först med nyheten.

Artikeln har uppdaterats söndag 16.00 med ny uppgift om tidpunkten för anmälan.