Många problem med strumpskolan i Nickby hjärta – sektionen vill låta eleverna har skorna på

– Både lärare och elever i Nickby hjärta har önskat att man skulle avskaffa strumpskolan. På det viset behöver inte lärarna eller rektorn sätta fokus på att jaga elever som hoppar omkring med skorna på, säger Caroline Högel-Starck, ordförande för svenska utbildningssektionen i Sibbo.

Yllesockor har behövts då eleverna ska gå i strumpfötterna på stengolven.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
09.03.2023 17:14
Att både elever och personal ska gå i strumpfötterna i Nickby hjärta har väckt kritik den senaste tiden. Som medierna har rapporterat har det även i allmänhet varit oroligt i skolan och det har ansetts vara att lägga sten på börda då lärarna dessutom ska hålla efter trilskande elever som vägrar ta av sig skorna. Det har också förekommit mobbning där elevers skor har gömts eller till och med stulits. Läget har förbättrats något då eleverna bär med sig sina skor till lektionerna men den lösningen är inte idealisk.
På tisdagskvällen behandlade de svenska och finska utbildningssektionerna en motion undertecknad av 24 fullmäktigeledamöter om att avskaffa systemet med strumpskola. Den finska sektionen röstade för att hålla strumpskoleprincipen kvar medan den svenska vill avskaffa den.

ANDRA LÄSER