Fabrikssalens klubbkvällar återuppstår – bland artisterna finns Block of Flats och Tuomari Nurmio

Fabrikssalens klubbkvällar, som arrangeras av Borgå stads kulturtjänster, fortsätter i april. Det utlovas båda lokala och inhemska namn.

Tuomari Nurmio & Luupäät spelar den 14.5.

– Det är fint att vi igen kan erbjuda klubbkvällar till publiken. På Konstfabrikens festår ville vi också lyfta fram lokala namn. Sådana som mer sällan uppträder i Borgå eller som ses första gången i Konstfabriken, säger kulturproducent Thomas Weissman i ett pressmeddelande från staden.

På klubbkvällen den 22.4 uppträder Block of Flats och Strum 101, båda grundade i Borgå. Block of Flats, som har ett sound med punkmusikens energi och som fastnar som popmusik, representerar den nya starka vågen i den finländska alternativrockmusiken.

Kvällen öppnas av bandet Strum 101 som såg dagens ljus i Borgå år 2011. Bandet blandar intryck från punk, metall och ska på en bred skala. Bandet är känt för sitt mycket energiska scenuppträdande.

I maj ser vi namn som Costello Hautamäki och Tuomari Nurmio. Och på klubbkvällen Blues & Roots Jamboree, som arrangeras den 21.5, uppträder en rad artister från soul-, blues- och rootsmusiken i Finland.

Ruusut, en supersammansättning inom modern elektronisk popmusik, uppträder i Fabrikssalens klubbkväll den 27 maj.

På vårens sista klubbkväll, den 28.5, bjuds det på lokal metallmusik. Bob Malmström och Final Assault återvänder till Borgå efter flera års paus. Medverkar gör också det lokala metallbandet Thorn. Bob Malmström (med sin Lappträskbördiga sångare) har redan över tio år spridit sin ”borgerliga hardcoremusik” (eller borgarcore) på olika håll i världen.

Mera information hittas på taidetehdas.fi