Borgåungdomar får mingla med ungdomar från Nederländerna under internationell digital ungdomskväll

Borgå stads ungdomstjänster ordnar i samarbete med Borgånejdens musikinstitut och ungdomstjänsterna i Amstelveen i Nederländerna en gemensam sändning på Youtube den 3 februari klockan 19–20. Sändningen är en del av det internationella projektet Diggiloo.

Den digitala ungdomskvällen sänds på Youtube.
25.01.2023 13:42
Den internationella ungdomskvällen Fin X Ned för unga från Borgå och från Nederländerna sänds på Youtube i början av februari.
– Under evenemanget uppträder musikinstitutets elever och dessutom får vi bland annat ta en titt på en fest för unga i Nederländerna. Under sändningen pågår dessutom lättsamma samtal både med ungdomsledarna och mellan de unga. Så här ser digitalt ungdomsarbete ut i dag, och nu när tekniken finns så är det bara att köra, säger evenemangets koordinator, ungdomsarbetare Lasse Yrjölä, i ett pressmeddelande.
Diggiloo är ett internationellt projekt för digitalt kulturellt ungdomsarbete som finansieras av Erasmus+. 
– Jag är entusiastisk över att projektet Diggiloo med sändningen möjliggör ett internationellt musikaliskt samarbete. Musik är ett universellt språk som förenar människor oberoende av tid, ålder och plats, säger Mikko Silventoinen som är studerande vid Humak och deltar i evenemanget för Diggiloos del.

ANDRA LÄSER